5 Temmuz 2012 Perşembe

Schneider Electric Staj

Schneider Electric, stajımın daha ilk gününde sektöründeki liderliğini, kalitesini ve insana vermiş olduğu değeri hissettirdi.

Schneider Electric; sağlık ve güvenlik, kalite, enerji ve çevre politikalarının hepsini uyguladığını, bu politikalara daima bağlı kaldığını stajımın ilk gün kapıdan girdiğim andan itibaren hepsini yaşayarak görmemi sağladı. Öncelikle Schneider Electric Gebze yerleşkesinin çevre düzenlemelerindeki yeşil alanların çokluğu ve  çevresindeki ağaçlarla Schneider Electric çevreye verdiği önemi gösteriyordu. İçeriye girdiğimizde güvenlik görevlilerinin stajyer adaylarını İnsan Kaynakları departmanına büyük bir nezaketle götürüp sonrasında İnsan Kaynakları departmanının bize yakın ilgisi, gerekli bilgilendirmeleri yapması ve güler yüzlü yaklaşımları insana verilen değeri gösteren bir unsurdu. Diğer bir unsur ise fabrikanın hiç bir alanına girmeden önce Çevre ve İş Sağlığı Güvenliği eğitiminin verilmesiydi. Eğitim sonrasında bizlere verilen güvenlik donanımları ve fabrikayı ve güvenlikle ilgili alanları da gezilerek anlatılması, Sağlık ve Güvenlik politikasının da çok iyi bir şekilde uygulandığını gösteriyordu. Schneider Electric Gebze fabrikasını gezerken dikkatimi en çok çeken şeylerden biri ise fabrikadaki Enerji Verimliliği uygulamalarıydı. Gerek enerji verimliliği uygulamaları gerekse enerji verimliliği konusunda çalışanlarını bilinçlendirme çalışmaları ile Schneider Electric, Enerji Yönetiminde de uzman ve lider bir firma olduğunu gösteriyordu. Ayrıca bu fabrikanın LEED Gold sertifikasını almış olması Schneider Electric firmasının enerji yönetimindeki uzmanlığını taçlandırıyordu.
Schneider Electric'te stajımın daha ilk dakikaları ve ilk gününden itibaren öğrenme başladı. Aklıma takılan ne olduysa her pozisyondaki çalışandan sorduğum her soruya tatmin edici cevapları aldım. Herkes hiç sıkılmadan sorularıma tatmin edici cevaplar verdi ve hatta benim sormadığım zamanlarda da onlar bana yapılan işle ilgili bilgileri de anlatıyorlardı. Her pozisyondaki çalışanlar istediğimiz zaman kendisine gitmemizi ve istedikleri zaman yardımcı olabileceklerini söylediler, herkes güler yüzle karşıladı.
Daha stajımın ilk haftası olması rağmen neredeyse her gün yurt dışından müşteriler ve mühendisler ile karşılaştık. Hepsiyle konuşabilme fırsatı bulduk. Bu bize Schneider Electric firmasının global bir şirket olmasının sağladığı en büyük avantajlarından birisiydi.

Son olarak Schneider Electric, çalışanlarını daime çalıştıran ve onlardan her zaman daha fazla çalışmalarını isteyen bir firmadan öte işini sevdiren, çalışanlarını eğlendiren ve çalışanlarının enerjilerini daha iyi kullanarak çalışmalarını sağlayan bir firmadır. Kanıtı mı ?

İşte   :)

1 yorum:

  1. Merhaba

    Schneider electric de staj yapmak için neler gerekiyor?

    YanıtlaSil